fredag 21 mars 2008

Snuskigt Gott


Femtonårig dotter skulle baka. Ville pröva något nytt och antog receptet vi hittade på Bondhustruns blogg för en tid sedan! (http://bondhustrun.blogspot.com/)
Tack för det! Lätt som en plätt och jättegott! Så baka människor, baka. Det lönar sig!

Bond-Mormors banankaka

100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
Rör ihop!

2 ägg
4 msk gräddfil (vi råkade ha kvarg, så vi tog det)
Tillsätt till smörsockergeggan

3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör sedan ner dem i den kletiga blandningen

2 bananer - så bruna som möjligt
Mosa dem, rör ner i smeten

Mörk choklad (ungefär 1/2 platta hushållschoklad blev bra)
Blanda ner de nonchalant brutna bitarna i smeten och rör lika nonchalant. Det går att lämna bort chokladen men då blir kakan bara god, inte snuskigt god!

Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen.
175 grader, cirka 45 minuter. Kan ta närmare en timme.

Och Bondhustrun skriver:
"Den blir brun och fin. Kanterna är godast. Vält gärna upp den på ett bakplåtspapper som är sockrat, så blir den ännu tjusigare och så spiller man små små strösockerkorn på sig medan man äter. Det är charmigt."

- Vilket vi givetvis gjorde! Både sockrade och spillde.

Hon

2 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Banankaka det är ju super gott

soppor ur ett äktenskap sa...

Absolut!
Den andra versionen bakades då vi bara hade en banan kvar. Då fick några grabbnävar djupfrysta hallon också åka med i smeten. De små smakprov som gjorts tyder på att också detta blir bra!