torsdag 1 maj 2008

Först av allt maj!

Bloggpaus har ägt rum. Datorn och undertecknad har varit på resande fot. Andra året i rad kallade april-Umeå på mig. En trevlig stad med med många människor att minnas med värme.

Solsken mötte oss och gäster på gården igår. Tonåringarna gladde oss med sin närvaro hela kvällen! 15-årig dotter dessutom med läcker efterrätt åt hela gänget. Recept från tidningen Lantliv någongång i juletider.



Hon




LINGONRULLE MED VIT CHOKLAD

(ca 10 bitar)

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Fyllning & Garnering

3 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt
1/2-1 dl florsocker
125 g lingon, frysta
50 g vit blockchoklad

Ställ ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda hastigt till en slet smet. Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapperoch drag försiktigt bort bakplåtspappret.
Vispa grädden. Blanda med yoghurt och smaka av med florsocker. Dela blandningen i två skålar.
Rör ner lingon i den ena skålen (om frysta, låt dem vara så eftersom gräddblandningen hålls vitare på det sättet). Bred lingonblandningen på kakan, rulla ihop och linda in i smörpapper. Låt ligga kallt 5 minuter. Riv under tiden blockchokladen på den grövsta sidan av rivjärnet.
Tag bort pappret och bred den återstående gräddblandningen över rulltårtan. Strö över den rivna vita chokladen och servera.

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Det där låter ju bara så gott! Borde man kanske testa...

soppor ur ett äktenskap sa...

Det är gott! Och förvånansvärt lättbakat och snabbt, då kakbottnen skall gräddas endast 5 minuter.