fredag 31 oktober 2008

All Hallows' Eve


I kväll är det Alla helgons afton. Vi tillreder en pumpasoppa, rostar några pumpakärnor och tänder några ljus. Att våra goda Kristuslika helgon skulle ge sig ut i natten och spöka, är det väl ingen som tror, så vi karvar våra pumpor och gör dem glada och välkomnande. Låter soppan värma oss inifrån och yllesockorna utifrån. Kanske blir det en mugg Glühwein vid brasan.
Fridfull Helg!

Pumpasoppa

(lite modifierat recept från Allt om mat 2003)


300 g pumpakött
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
5 tärnade potatisar
2 skivade morötter
2 msk olja
1/2 tsk salt
3 hönsbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
1 msk chilisås
1 tsk chilipulver


Serveras med:


stark korv (chorizo)
3 dl gräddfil


Garnera med:


fyra hackade vårlökar
spansk peppar


Gör så här:


Ta bort kärnorna från pumpaköttet. Skär pumpaköttet i bitar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.

Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca. 15 minuter till grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan.


Skär korven i slantar och stek dem.

Strö hackad vårlök och strimlad spansk peppar över soppan.

Servera soppan med korven och kall gräddfil (vi tar grekisk yoghurt)

Till soppan dricker vi förstås ett vitt jenkkivin.

Hon

1 kommentar:

alegni sa...

här blev det bara morotskaka för att fira helgen (o den glada nyheten att vi nu betalat tillbaka billånet i sin helhet).
glöggskål!