måndag 23 juni 2008

Rostade pinjekärnor och allt blir bra!

Sommarmat får gärna vara lätt och ibland också snabbtillredd. Pinjekärnor, dessa droppformade frön från pinjeträdets frukter, räddar mångt och mycket. I torr stekpanna rostar man dem på ett ögonblick och piffar då upp också den alldagligaste sallad så den får karaktär och fyllighet. Ha tillräckligt het panna som skakas så kärnorna får jämn färg.

Här var det en enkel skinksallad med lite färsk getost som fick några nävar av dessa nötliknande läckerheter över sig. Och gott blev det. Lite vitvin eller skumvin smakar inte fel därtill...

Hon


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag ville bara hålla med om pinjenötterna- åt dem rostade med grillad halloumi på salladsbädd med tomat, olivolja o balsamico- mums.

Provade också "era" strömmingsflundror (är det en lokal variant av namnet?) och det var populärt, också bland barnen.

Försenad önskan om en god midsommar och en gratulation till den fina sommarstugan.

Hos oss regnade det inte. ;o)

Anonym sa...

OOPS!

SÅ anonym var det inte meningen att vara. That´s me:

CK

n o r d i n g å r d e n sa...

Gud så läckert och gott det där såg ut!!! Snygga foton! Sommarhälsningar från Guldkant!

Marja Kristiina sa...

Oj! *mums*

Denna sallad måste jag absolut prova.

Ha det så gott!

soppor ur ett äktenskap sa...

Tack för kommentarerna! Grillad halloumi låter toppen! Strömmingsflundror...säger inte alla så?

Anonym sa...

Åh, skumvin! Ett kärt ord jag håller på att introducera i Sverige.