Men före det skall julen avslutas.
För att göra en lång historia ännu längre så börjar jag från början.
Vi åkte på en kryssning för att samla på oss litet extra julstress och återkom hem först på julafton, vilket var klokt eftersom vi skulle ha gäster redan klockan 17.
Vi gick en stund på julmarknaden på torget i gamla stan.
Och njöt nog av pyntet en hel del.
Väl hemma dukade vi.
Och kunde sätta oss till bords på utsatt tid. Köttet denna jul kom från Hötorgshallen i Tukholma, rökt fårfiol samt kallrökt renfilé (som var väldans god).
Det var ljus i Guds hus, och hos oss. Som genom ett under flöt faktiskt en del av ljusen.
Någon dag efter jul var vi fortfarande så till oss att vi kände stort behov av riktigt starkt öl. Men Slottskällans Imperial stout 2008 var på tok för ungt för att drickas. Den här brygden skall nog inte tas fram förrän tidigast nästa jul. Nu smakade den nästan bara illa.
Och kunde sätta oss till bords på utsatt tid. Köttet denna jul kom från Hötorgshallen i Tukholma, rökt fårfiol samt kallrökt renfilé (som var väldans god).
Det var ljus i Guds hus, och hos oss. Som genom ett under flöt faktiskt en del av ljusen.
Någon dag efter jul var vi fortfarande så till oss att vi kände stort behov av riktigt starkt öl. Men Slottskällans Imperial stout 2008 var på tok för ungt för att drickas. Den här brygden skall nog inte tas fram förrän tidigast nästa jul. Nu smakade den nästan bara illa.
Han
3 kommentarer:
vad mycket ni hunnit med denna jul!
gott nytt år!
Slottskällans Imperial Stout mår verkligen gott av lagring. Enligt info från bryggaren kan man under rätt förhållande lagra ölet i runt 50 år. Gäller alltså att ha tålamod.
Hrmh... Vi var helt klart för heta på gröten... ;-) Tack för tipset!
Skicka en kommentar